(+31) 0 84 882 8602
info@x-nrg.eu

X-MILL windmolen

Er wordt steeds meer aandacht besteed aan het winnen van duurzame energie door diverse instanties, zoals bijvoorbeeld de Rijksoverheid. Deze overheidsinstantie heeft een regelgeving opgesteld waarin staat dat 14% van de energie op een duurzame manier gewonnen moet worden in 2020. Het is echter niet gemakkelijk om dit te realiseren door bijvoorbeeld beperkingen zoals een windklimaat dat niet optimaal is, hetgeen in oostelijke delen van het land het geval is. Dit zorgt ervoor dat er een beperkt aantal gebieden beschikbaar is waar windmolens geplaatst kunnen worden die effectief windenergie produceren. Het is mede daarom noodzakelijk dat er gekeken wordt naar een nieuwe manier van windenergie waarbij minder wind nodig is voor meer energie. Onze betaalbare X-MILL maakt dit mogelijk.


Om de efficiëntie van de windmolen te verhogen, is de X-MILL uitgerust met een speciale verticale opstelling en een unieke constructie van de luchtinlaat. Hierdoor wordt de rotor met generator direct aangedreven. Voor deze aandrijving is in verhouding een lagere windsnelheid nodig, resulterend in een hogere energiewinning en een lagere kostprijs. In cijfers uitgedrukt zal met behulp van onze windmolentechniek de energiewinning met circa 3000 uur per jaar stijgen en de kostprijs per opgewekte kWh tot wel 40% gunstiger worden dan reguliere windmolens. Om zowel de efficiëntie als de plaatsingsmogelijkheden te vergroten, is de X-MILL in vergelijking met andere windmolens klein en licht. Ook heeft de X-MILL geen mast, waardoor de windmolens geplaatst kunnen worden op kleinere vlaktes zoals daken, torens en verhogingen. Dit zal er tevens voor zorgen dat er minder overlast wordt ervaren door omwonenden van de windturbines. Om de windmolen nog efficiënter te laten werken, hebben wij een speciale generator ontwikkeld, X-GEN.

 

X-MILL windturbines

Plaatsingsmogelijkheden zijn legio. De X-Mill is vrijwel overal plaatsbaar. Dus heeft u ruimte op uw bedrijfsterrein en wilt u de mogelijkheden onderzoeken voor het plaatsen van een kleine windmolen? X-NRG B.V. is hierin graag uw partner:

  •             Van alleen advisering of financiële analyse tot volledige realisatie.
  •             U vermijdt stroom van het net en verlaagt uw energiebelasting en netwerkkosten.
  •             Turbine kopen of leasen.
  •             Ook mogelijkheden voor mini – windmolens voor plaatsing op het dak.

Neem vandaag nog vrijblijvend contact op!
 

  • 100% onafhankelijk advies
  • 200% betrokkenheid!
  • Korte ROI: weinig moeite + lage kosten
  • Risicoloze investering d.m.v. garantie
  • Mogelijk zonder investering > profit share
wilt u meer weten? Neem vrijblijvend contact met ons op!
(+31) 0 84 882 8602
info@x-nrg.eu
contact
investeren in groene energie? Lees meer over de patenten van X-NRG en mogelijkheden tot investering in innovatieve groene energie. Patenteren voor internationale uitbreiding... lees meer
bekijk hier de energiebesparingsverhalen van onze opdrachtgevers dit kunnen we ook voor uw bedrijf realiseren
neem vrijblijvend contact met ons op