(+31) 0 84 882 8602
info@x-nrg.eu

X-GEN generator

Het produceren van energie op basis van biologische en milieubewuste middelen zoals biodiesel, waterturbines en windmolens; dat is onze trigger. Een opmaat zijn naar een groter plan om op een milieubewuste manier met energie om te gaan; dat is onze ideologie en missie. Om dit op een efficiënte manier te realiseren, introduceren wij X-GEN. Een geteste generator die energie terugvoer produceert, zonder het verbruiken van aardse grondstoffen. Dit resulteert in een lagere CO2 carbon footprint en een besparing van de kosten.

 

X-GEN is relatief laag in gewicht en toerental, waardoor het een efficiënte generator is voor kleinere windturbines zoals onze X-MILL. Hoewel er door critici vaak wordt beweerd dat kleinere generatoren problemen ondervinden met de temperatuur en de houdbaarheid van de generator, is dit dankzij onze innovaties niet van toepassing op de X-GEN. Daarbij vormen de fluctuerende windsnelheden ook geen probleem; onze X-GEN behoudt namelijk ook zijn rendement bij lagere windsnelheden. Dit komt mede door het lage gewicht van de generator. Dit gewicht en de grootte van de X-GEN maken het tevens ook mogelijk om lager in prijs te zijn, doordat er minder grondstoffen nodig zijn voor de productie. Dit zorgt er tevens ook voor dat onze X-GEN zelf duurzamer is dan andere generatoren voor windmolens.

De generator

Op het eerste gezicht was de aanleiding voor het creëren van een nieuwe generator het optimaal laten werken van onze windmolen. Daar de windmolen de rotor met generator direct kan aandrijven, hadden we geen wisselinstallatie nodig. Daarom gingen wij op zoek naar 's werelds beste generator, maar kwamen er helaas al snel achter dat ook deze generator niet efficiënt genoeg was voor onze, kleinere windmolen. Hierdoor waren wij genoodzaakt om nogmaals over een generator na te denken en zelf een nieuwe generator uit te vinden.

 

Energie terug voeren

Misschien vraagt u zich nu af waarom wij een nieuwe generator uit moest vinden. Net zoals bij de windmolen, hadden wij een generator nodig die zelfs bij een lage windsnelheid efficiënt, doch niet op zijn optimum, zou werken. Wij vonden het zeer belangrijk om ervoor te zorgen dat het, zelfs bij een lage windsnelheid, waardevol werd om energie te winnen. Hiervoor moest de generator zelfs met een lage rotatiesnelheid van minder dan 200 RPM elektrische stroom en spanning leveren.

Het prototype van de generator is zeer succesvol bewezen, daar de generator zelfs bij een lage snelheid (350 RPM) efficiënt energie terugvoren zal. Daarbij bleek dat de generator gemakkelijk tussen de 3kW en 20kW verkleind en/of vergroot kan worden door middel van het veranderen van het binnenwerk. Hiernaar zal wel nog meer onderzoek gedaan moet worden. Tijdens meervoudige tests hebben wij de kracht van de generator veranderd van 3 naar 6,8 KW binnen een half uur. Dit is een compleet andere prestatie, maar wel met dezelfde componenten.

 

Energie motor

In vergelijking met andere generators, is onze energie motor uitzonderlijk in zijn lage gewicht en hoge prestatie, door middel van de nieuwste technologieën. Daarbij is het een borstelloze machine, waardoor de machine minder onderhoud nodig heeft en een langere levensduur zal hebben. Ook is het belangrijk om op te merken dat dit type generator gemakkelijk in grote getale geproduceerd kan worden, nadat een assemblagelijn is opgesteld.

Hoewel de generator allereerst is gebouwd voor de windmolen, zijn wij sterk van mening dat de generator door zijn grote output ook van toepassing kan zijn in andere industrieën. Ook zal de output alleen maar groter worden, aangezien nieuwe onderzoeken op de planning staan.

 

De generators kunnen makkelijk gebruikt worden als een elektrische energie motor, op een lage snelheid en met een hoog toerental.

  • 100% onafhankelijk advies
  • 200% betrokkenheid!
  • Korte ROI: weinig moeite + lage kosten
  • Risicoloze investering d.m.v. garantie
  • Mogelijk zonder investering > profit share
wilt u meer weten? Neem vrijblijvend contact met ons op!
(+31) 0 84 882 8602
info@x-nrg.eu
contact
investeren in groene energie? Lees meer over de patenten van X-NRG en mogelijkheden tot investering in innovatieve groene energie. Patenteren voor internationale uitbreiding... lees meer
bekijk hier de energiebesparingsverhalen van onze opdrachtgevers dit kunnen we ook voor uw bedrijf realiseren
neem vrijblijvend contact met ons op